intressanta saker

2013 bestämde jag mig för att göra något intressant. Jag startade reklambyrån Magic Circle. Sedan dess har jag bland annat upprört några ambassadörer, gjort en dokumentärfilm, föreläst och jobbat som vd, creative director och art director. 2017 lanserades dessutom min bok "Magisk kommunikation. Om obekväma idéer och konsten att skapa effekt.". 2018 nominerades den till Årets Marknadsföringsbok och den används idag som kurslitteratur på bland annat Berghs School of Communication. Det har varit en minst sagt intressant tid.

”Gör intressanta saker, så händer intressanta saker.” Så säger Sir John Hegarty. Jag lyckas inte alltid, men jag har alltid försökt följa det rådet. 

Efter uppväxten i Borlänge flyttade jag till exempel till Texas för universitetsstudier i reklam och grafisk design. Där blev jag i det närmaste adopterad av flera familjer, var nära att kraschlanda med ett litet flygplan och fick ta emot skolans högsta akademiska utmärkelse. Min vistelse i Texas är något av det mest intressanta jag upplevt.

Efter avslutade studier flyttade jag till Stockholm. Sedan dess har jag jobbat med creative direction, art direction, formgivning och strategi för såväl okända som världskända företag, organisationer och varumärken. 

Under de här åren har jag bland annat hjälpt Findus återhämta sig rekordsnabbt i samband med hästköttskandalen, fått 73 miljoner människor att läsa information om könssjukdomar och hittat Sveriges mest utsatta hus åt Beckers.

Men allt har inte varit intressant. Under en period gjorde jag ärligt talat ganska dålig reklam som mest bestod av röda splashar, hyllvippor och skrikiga erbjudanden. Det var en ointressant tid som fick mig att inse hur viktigt det var både för mig och mina kunder att våga göra intressanta saker – saker som är överraskande, relevanta och fokuserade. Saker som kommer från en djup förståelse för människor och vilken roll en produkt, tjänst eller fråga har i deras liv.

Hör gärna av dig om du vill göra den typen av reklam tillsammans.